Thursday, September 5, 2013

Kopi Mineral

Suka minum kopi tak??untuk aku yg cepat pening kepala bila consume product yg ada caffein ni memanglah tercari2 satu kopi yg light tetapi memenuhi citarasa.Aku memang tak boleh dah nak minum coffee yg ada kat pasaran sekarang...apatah lagi yg diadun di vending machine..Masya Allah manisnyaaa..pekat,melekattt!!!!...lepas tu mula lah aku jadi tak keruan...rasa cam berdebar,runsing...pelik tak???..Tapi memandangkan aku kerja 12 jam shift yg menghendakkan aku menongkat mata...aku minum jugak lah secawan dua ...tetapi lama kelamaan aku rasa bimbang juga...kita makin lama bukan makin muda kan..sistem badan makin lama bukan makin cergas..so aku amik kesempatan ni untuk ubah tabiat pemakanan aku....so dalam setahun tu boleh kira 2 atau 3 kali jer aku amik coffee.

Baru baru ni aku ada ternampak kat dalam FB orang jual Mineral Coffee..Gila....! Coffee tu sendiri dan Caffien-satu bentuk DADAH!..pulak nak di tambah2 khasiat bagai??...tambahlah apa pun...dia tetap dadah!
yang paling kelakar dia campuran garam buloh pulak!!! hahaha...tak cukup nak buat orang ketagih..kecing manis...nak tambah pulak bior orang kena darah tinggi!!!...
Aku google kat internet...cari testimoni...Ramai yg kata bagus...ramai jugak yg kata rasanya unik lagipun dari pembacaan aku kopi tu jugak boleh melegakan resdung...ok...hari berlalu..minggu berganti minggu..sampai lah satu hari aku tergerak hati nak mencuba sendiri...



Dua hari pertama aku tak rasa kesan apa2..aku terus minum sampai hari kelima...baru aku terasa badan ringan jer kalau bangun tido....takda lesu2 dah....badan ringan maknanya kita bertambah cergas betul tak??...ok aku teruskan minum...siap bawak gi opis lagi time aku kerja malam...Nah...memang amazing...kopi tu buat kita rasa cergas,bertenaga dan kurangkan rasa mengantuk...maklumlah kerja malam 12 jam...sapa yg taha ngantok??...tapi kopi ni buat badan rasa cergas dalam waktu yg sama kita rasa relaks..tak letih langsung..So far itu jer yg aku rasa setakat hari ni...tak tahulah kalau tetiba 14 hari lagi tetiba aku jadi putih cam Adira ker...hahaha harus aku order 18 kotak!

So pada sesapa yg ada masalah macam aku...boleh lah try coffee ni.



5 comments:

saerah80 said...

Apa nama coffenya? ada website ke?

AnnaNurul Jannah said...

Tq sis...share pengalaman sis...
Tentang mineral coffee..Kalau nak putih mcm adira...tak mampu mineral coffee nak buat sis., heheheh...kena minum bb plus laa plak...


AnnaNurul Jannah said...

Garam buluh tu garam semula jadi..yg dibakar dalam buluh..tiada bhn campuran..selamat utk pesakit darah tinggi. Garam yg menyebabkan sakit darah tinggi tu garam biasa.,, yg ada campuran kimia...

hehehe lagi satu...jgn risau...mineral coffee tiada campuran gula..takkan kena kencing manis...

Rohayu Jay said...

Yg paling unik.. Rasa dia...nak kata manis...pun tak...tak muak...!! Kena jer dengan tekak!

Rohayu Jay said...

Saerah80-kopi mineral sis!